Rekommendera Skriv ut

Företagarfrukost med kompassros på golvet...

2012-11-02  November månads Företagarfrukost blev en välbesökt frukost med snack om livstid, jakt, luft, kontanter, "teakgolv" av plast och ombytta roller. Bland mycket annat.

sta-nyh-flexiteek-121101En kompassros på golvet fick oss alla att glömma det novembergråa en stund och längta till segling och glittrande sommarvikar! Materialet - Flexiteek - finns
som synes i flera olika nyanser.

Över 70 personer besökte Brukshotellet torsdagen den 1 november för att äta frukost och lyssna på intressanta presentationer. En av dom gavs av Fagerstaföretaget Flexiteek International, som byggde upp en halv sittbrunn i restaurangen, vilket fick oss alla att längta efter båtsemester och varmare tider! De, samt alla andra intressanta gäster, intervjuades - som vanligt - av Julia Rosqvist.

sta-nyh-grant-121101Jessica Lundevall och Karin Widlund från dagens frukostvärd Grant Thornton
Västerås, pratade redovisning och olika avdragstips inför årsskiftet.

sta-nyh-torsell-121101Företagarnas Magnus Torsell berättade att firandet av Årets Företagarkommun
Norberg fortsätter. Nu genom att Företagarna Norra Västmanland bjuder in alla företagare i regionen till en Pubafton med buffé och inspirationsföreläsning av trendanalytikern Göran Adlén. På Brukshotellet, fredagen den 23 november, 18.00.

sta-nyh-stig-121101Kommunalrådet Stig Henriksson var glad över att Tillväxtgruppens projekt Dialog Kommun Näringsliv (DKN) ska fortsätta.sta-nyh-asf-121101Ann-Sofie Fryxell är projektledare och gläder sig åt en fortsatt samverkan och medfinansiering med olika aktörer.

sta-nyh-carina-121101En av medfinansiärerna i projektet DKN är Seco Tools. Där jobbar Carina Smeds som sitter i projektets ledningsgrupp.sta-nyh-edward-121101Edward Klinkiewicz berättade om TVG´s projekt Ombytta roller som ska leda till bättre Ledarskap och Kommunikation.

sta-nyh-hellstand-121101Magnus Hellstrand, energi- och klimatrådgivare bjöd in till energi-föreläsning på Klackbergsgården onsdagen den 21 november.sta-nyh-birgitta-121101Birgitta Ghaderi från Swedbar & Kök berättade om sin nya satsning, karaokee för barn, medan Julia bläddrar i Swedbars reklamtidning. 

sta-nyh-adecco-121101Adeccos Anders Eriksson är lokal HR-partner till flera företag, bland andra
Bukshotellet och Componenta. Levent Özdemir och Stefan Varjomaa är båda nöjda med samarbetet och berättade hur de använder sin HR partner Adecco på bästa sätt.

sta-nyh-livstid-121101Åsa Isaksson och Maria Scherp från Livstid i Fagersta tycker att man ska vara snäll mot sig själv och ta väl hand om sig. Ett tips från tjejerna - om man vill ta hand om andra - är att ge bort ett presentkort på en behandling på deras företag..

sta-nyh-wiegert1-121101Peter Wiegert, VD för AB Karl Hedin Industri var önskad gäst i soffan. Han berättade bland annat att relativt konjunkturen går det bra för företaget. Inga varsel och
hyggligt fulla orderböcker gör att man är riggade för att växa. Största svårigheten
här är att få kompetent personal. Avdelning kuriosa: Cirka 25 älgar har Peter skjutit hittills. Att jämföras med Karl Hedin´s nedlagda 1000 stycken....

sta-nyh-flexiteek1-121101Från Fagerstaföretaget Flexiteek International kom marknadschef Joakim Abrahamsson, VD Tomas Gustavsson och produktchef Thomas Henriksson. De hade byggt upp en halv sittbrunn vid podiet, med golv av Flexiteek. Enligt Tomas är det
ett miljövänligt alternativ till teakdäck som ser ut som teak, men med fördelen att ägaren slipper allt tidsödande underhåll. Kan ses på bio i filmen The wolf of Wallstreet, som kommer nästa år.

sta-nyh-airmoove-121101Stefan Magnusson, projektledare på nya företaget Airmove, vars produkt jämnar
ut temperaturen i hus som är kallare uppe än nere, berättade gärna om stödet från Tillväxtgruppen och Pekka Tirsjö. "Utan Pekka som bollplank hade vi fortfarande
filat på våra idéer. Nu är vi igång och har en provorder på 1000 enheter."

sta-nyh-bengt-121101Bengt Jellbin, samordnare på Språnget fick skrapa trisslott, samtidigt som Julia intervjuade honom. Det klarade han bra, men dessvärre blev det ingen vinst.

Årets sista Företagarfrukost serveras torsdagen den sjätte december. Då står maten dukad på Värdshuset Engelbrekt i Norberg från 07.30. Alla företagare/entreprenörer i regionen är varmt välkomna!

  • Sidansvarig
    Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
  • Senast ändrad
    2012-11-05